FAQ: Het dorp Vochthuizen

In de FAQ heb je een overzicht van de dorpen en de interface, met een uitleg van alle functies binnen hand bereik. Ideaal dus:)
Gebruikersavatar
-Es-
Berichten: 4273
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:39

FAQ: Het dorp Vochthuizen

Berichtdoor -Es- » do 15. sep 2011, 23:25

Afbeelding
Recyclingsgebouw
Bushalte
Tovenaar
Verenigingsmeer
Hengeltocht
Hengelvereniging
Dagopdracht
Klanten
Onderzoeksstation
Weekopdracht


Recyclingsgebouw

Afbeelding
Het gevangen vuilnis, zoals blikjes, oude schoenen of autobanden, kun je inzetten in de slot machine voor aantrekkelijke prijzen. Zo zijn er A$, punten, stenen en zelfs Coins te winnen. Mocht het geluk eens niet bij je zijn, dan ontvang je altijd een kleine troostprijs.


Bushalte

Met de bus kun je terug naar het dorp HengelvalleiTovenaar

Afbeelding
De Upologus tovenaar heeft een speciale gave, hij kan namelijk vijvers betoveren. Een betoverde vijver heeft de bijzondere eigenschap dat de komende vijf vangsten geen stenen of vuilnis bevatten. De vangsten staan hierbij synoniem voor het vijf keer uitwerpen van je hengel in de betoverde vijver.

Aangezien deze diensten van de tovenaar uniek zijn kun je dagelijks één vijver gratis betoveren, en profiteren van vijf steen en rotzooi vrije vangsten. Maar pas goed op! De tovenaar is erg gemeen! Als je minder dan vijf keer je hengel hebt uitgeworpen en uitlogt ben je de overige pogingen kwijt. Doormiddel van Coins is het voor de visser mogelijk meer dan 1 betovering per dag uit te voeren. Kleine noot van het bouwbedrijf van Free Aqua Zoo, het huisje van de tovenaar is reeds gebouwd en heeft geen stenen meer nodig.


Verenigingsmeer

Het verenigingsmeer is alleen toegangelijk voor leden van een Hengelvereniging.
Dit meer is vrij toegankelijk en hoeft niet vrijgekocht te worden.
Naast enkele bekende vissen kun je hier ook vissen op enkele bijzondere soorten, die alleen voorkomen in het verenigingsmeer.
Deze vissen worden afhankelijk van het level van de vereniging vrijggepeeld
Verenigingsvissen kunnen geknuffeld en geduwd worden en ook op de markt verkocht worden of terug geplaatst worden in het meer
In de winkel kun je speciaal voer kopen voor de verenigingsvissen, natuurlijk alleen door verenigingsleden en kan het alleen in het verenigingsmeer gebruikt worden.
De verenigingsvissen kunnen op de markt ook gekocht worden door spelers die geen lid zijn van een vereniging.
Het is niet mogelijk verenigingsvissen te kweken of kunstjes aan te leren in de circusschool

Gebruikersavatar
-Es-
Berichten: 4273
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:39

Re: FAQ: Het dorp Vochthuizen

Berichtdoor -Es- » zo 26. aug 2012, 20:56

Hengeltocht
Afbeelding
De Hengeltocht vind je vanaf level 6 in het dorp Vochthuizen en kan vrijgespeeld worden door het inleveren van stenen

Je kunt een vriend uitnodigen op een hengeltocht door op een vrij slot te klikken en een vriend te selecteren. Je kunt alleen vrienden uitnodigen uit je vriendenlijst en alleen als deze niet op een andere hengeltocht zijn.
De uitgenodigde vriend hoeft alleen nog maar te accepteren en dan gaan jullie 20 uur lang op pad.
Na afloop van de hengeltocht ontvangen jullie beiden een vis. De melding krijg je in je systeemberichten.
De vis wordt in je viszak geleegd. Is deze vol dan zal de vis in het magazijn terecht komen.

De vis die je kunt winnen heeft level 1.
De vissen zijn random toegewezen door het systeem en zal meestal voor beide spelers verschillend zijn.
Er zitten ook Premiumvissen bij, ook voor niet-premium spelers.

Door meerdere slots vrij te spelen kun je tot maximaal 5 vrienden tegelijk uitnodigen voor een hengeltocht.
De hengeltochten kosten niets. Om een uitnodiging aan te nemen hoef je zelf de hengeltocht niet vrijgespeeld te hebben.Hengelvereniging
Nadat je de hengelvereniging in het dorp Vochthuizen hebt vrijgespeeld, kun je bij een vereniging gaan of een nieuwe vereniging oprichten. Samen met andere leden kun je hier door middel van donaties de verenigingskas en het magazijn vullen. Hiermee kan de vereniging uitgebouwd worden, het verenigings aquarium inrichten of quests oplossen.

Door het voltooien van verenigings quest stijgt de vereniging naar een hoger level en kan de vereniging meer leden opnemen en zo tot de beste hengelvereniging uitgroeien. Als voorzitter of één van zijn twee plaatsvervangers heb je de mogelijkheid vrienden in de gemeenschap uit te nodigen, nieuwsbrieven schrijven aan alle leden en over het gebruik van de middelen van de vereniging beslissen.

Dit is de manier om je te verenigen met ander spelers, en zo het spel een meer sociaal karakter te geven via bijvoorbeeld de shoutbox. Maar je kunt natuurlijk ook je vereniging met andere verenigingen vergelijken om zo de beste te worden.


Dagopdracht
Zie FAQ: Dorp Hengelvallei


Klanten
Zie FAQ: Dorp Hengelvallei


Onderzoeksstation
Afbeelding
Het onderzoeksstation kan worden vrijgepeeld met stenen. In het onderzoeksstation kan de speler in meerdere stappen de "omgang met de vissen" onderzoeken. Iedere onderzochte stap verkleint de afkoelperiode van vissen in het Aquarium met 10 minuten. De afkoelperiode is de tijd die je de vissen niet uit je Aquarium kunt halen na het plaatsen. Het onderzoek geldt voor alle vissen en voor alle vissoorten. Eenmaal onderzocht blijft dit geldig, ook bij nieuwe vissen.

Kosten en duur van de onderzoeksstappen:
Spoiler: Laat Spoiler zien!
1. 5.000 A$ / 3 Uur
2. 10.000 A$ / 6 Uur
3. 30.000 A$ / 12 Uur
4. 15 Coins / 24 / Uur
5. 25 Coins / 48 UurWeekopdracht
Afbeelding
De weekopdracht vind je bij het standbeeld, midden op het plein. Iedere maandag om 00.00u begint een nieuwe weekopdracht en deze wordt op zondag om 22u beëindigt.
Bij elke weekopdracht wordt een vissoort en kleur aangegeven en in welk meer je deze het beste kunt vangen.

In dit meer kan ook de vis in de gevraagde kleur gevangen worden, in de overige meren worden dan de normale kleuren gevangen. Alle vissen kunnen ook gewoon via de markt ge- en verkocht worden.

Let op!!
De punten worden pas bijgeschreven bij de start van de nieuwe weekopdracht op maandag
Eenmaal ingeleverde vissen krijg je niet meer terug. Indien je dus niet zeker weet of je de weekopdracht kunt halen kun je beter de vissen verzamelen in je magazijn en lever ze pas in als je ze allemaal verzameld hebt.