Mini games

Alle kennis die de Schatzoekers van Secret Relict hebben verzameld in de jaren, staat hier geschreven.
Gebruikersavatar
MGM
Berichten: 3935
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:43

Mini games

Berichtdoor MGM » do 4. okt 2012, 22:06

Mini games

Bij het zoeken naar schatten krijg je van tijd tot tijd ook leuke minigames. Hieronder vind je de minigames met een kleine uitleg erbij.


Raad het woord
Afbeelding

De machtige Sphinx verspert de weg en geeft je een raadsel. Je krijgt bij het raadsel een categorie waarin het woord past en enkele letters. Probeer het woord te raden (letters intypen kan ook via het toetsenbord) en je krijgt daarbij zo vaak mogelijk de kans om het woord te raden.
Als je geen zin hebt of het woord echt niet weet, kan je de opdracht afsluiten door op het rode kruisje te drukken. Het vakje blijft dan echter wel ondoorzocht en iedere keer als je het vakje opnieuw probeert te doorzoeken, krijg je een het raadsel totdat je deze succesvol afsluit.
Je kan eventueel letters bijkopen voor Zilver(aantal is level afhankelijk), maar als je daarna zonder oplossing het raadsel wegklikt krijg je bij het opnieuw openen van de opdracht niet meer die extra letter. Een letter bijkopen geldt dus voor dat woord alleen. Om het spannend te houden voor alle spelers, mogen de oplossingen van de raadsels niet via het forum verspreidt worden.
Als beloning voor het oplossen van het raadsel krijg je in het begin 10 punten (dit is level afhankelijk) en een random schat.
Gezocht en gevonden
Afbeelding

Allereerst krijg je te zien welk relikwie je moet wegspelen. Je kan de relikwieën wegspelen door op 3 of meer aangrenzende relikwieën welke hetzelfde zijn aan te klikken. Voor de punten gaat er uiteindelijk om hoeveel je van de gezochte relikwieën weggespeeld hebt. Rechtsboven zie je het aantal punten wat je op dit moment krijgt als het spel afloopt. Rechtsonder zie je nogmaals wel relikwie je moet zoeken, het aantal relikwieën wat nog over is om te vinden en de resterende tijd. Je krijgt namelijk 50 seconden om het spel uit te spelen. Als je mis klikt (bijvoorbeeld maar op 2 aansluitende relikwieën) worden er 2 punten afgetrokken van het eindresultaat.
Als beloning krijg je punten. Je krijgt sowieso 10 punten, ook al heb je geen relikwie weggespeeld.
Schat of schedel
Afbeelding

Je kan hier 3 muren doorbreken om daarachter een schat te zoeken. Rechts bovenin zie je de mogelijke schatten die achter de muren zitten. Je krijgt hier een verzoek gratis en je mag de overige muren ook doorbreken, maar dit kost echter 1 goudstuk.
Als beloning krijg je de schat welke achter het muurtje zit doe jij openbreekt.
Maya-Blitz
Afbeelding

De bedoeling is om het bovenste plaatje terug te zoeken in de rij eronder en dezelfde aan te klikken. Je krijgt 10 seconden om het spel te spelen en bij iedere goede, komt vanzelf een nieuw spel tevoorschijn totdat de tijd op is.
Als beloning krijg je per goed geraden plaatje 5 krachtpunten erbij. Je krijgt sowieso minimaal 10 krachtpunten.
Schatzoeken
Afbeelding
Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk de schat te zoeken die gevraagd wordt. Je krijgt 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk schatten te zoeken. Iedere keer als je een schat vind, krijg je een nieuwe schat om te zoeken, en alle schatten worden dan weer door elkaar gehusseld op het beeld.
Als beloning krijg je per gevonden schat 5 punten en 25 goud erbij en je krijgt sowieso 10 punten voor het spelen.
Red het Relikwie
Afbeelding

Je moet hier alle rode blokken wegklikken en tegelijkertijd ervoor zorgen dat de relikwie niet in het lava valt. De bruine blokken hoef je niet te verwijderen en als je ervoor zorgt dat je relikwie daarop terecht komt zal deze dus niet in de lava verdwijnen. Links bovenaan zie je een paar tekentjes staan. Het eerste tekentje geeft aan hoeveel blokken je nog moet wegspelen. Het tweede tekentje geeft aan hoeveel punten je nu hebt. Het derde tekentje geeft aan hoeveel zilver je nu verdient hebt en het onderste tekentje geeft aan hoeveel relikwieën je nu verdient hebt.
De beloning bestaat uit punten (standaard 10 punten en voor elk gered relikwie 10 punten erbij), zilver (100 zilver per gered relikwie) en relikwie(ën).
Angry Relict
Afbeelding

Je moet alle relikwieën in het level vernietigen en je krijgt hier 3 pogingen voor om dat te doen. Als je alle relikwieën al kan vernietigen in minder dan 3 pogingen, krijg je vanzelf een nieuw level met de overgebleven pogingen. Je kan de relikwieën vernietigen door met de bal in de katapult te richten op de relikwieën. Alle groene blokken en balken in het level kunnen ook stuk door aanraking met de bal, maar de bruine blokken kun je niet stukmaken.
Links bovenaan zie je drie tekentjes staan. De bovenste is voor het aantal pogingen wat je nog hebt. De middelste geeft het aantal relikwieën welke nog in het level heel zijn. En het onderste tekentje geeft je beloning tot nu toe aan.
De beloning die je krijgt zal uit punten bestaan. Je krijgt sowieso 10 punten, ook al maak je geen relikwie stuk.
Schiet je raak
Afbeelding

Bij dit spel is het de bedoeling om met je haak de ballen stuk te schieten. Iedere grote bal, spat uiteen in 2 kleinere ballen, net zolang tot deze stuk zijn. Als je een bal op je hoofd krijgt, zal je 1 level verliezen. Je hebt per spel maximaal 3 levens. Je krijgt sowieso 10 punten voor het spelen.