[FAQ] Gevechten en Vechtmonsters

Al je vragen kun je teruglezen in de boeken die in onze bibliotheek staan.
Maddox
Berichten: 10740
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:19

[FAQ] Gevechten en Vechtmonsters

Berichtdoor Maddox » vr 16. jan 2015, 18:44

Om te kunnen vechten heb je een trainingsruimte nodig en een vechtmonster. Volg eerst de gebruiksaanwijzing van de verhaalopdracht 15, maak de ruimte en rekruteer het juiste aantal vechtmonsters. In de laatste stap van de vecht tutorial wordt er ook uitgelegd hoe je een gevecht kunt beginnen.

Klik eerst op de "wereldkaart" bovenaan je scherm. Kies een stad uit om te vechten en klik op "start gevecht".

Afbeelding


Nu kom je in een veld waar je monsters kunnen vechten. Kies hierna rechtsonder het gewenste monsters uit en plaats deze op een van de 5 vlakken aan de onderzijde van het speelveld. Let hierbij op de schade die je tegenstander je kan toebrengen en wat zijn zwakke of sterke plekken zijn. Pas daar je vechtmonster op aan.

Als alle gewenste monsters geplaatst zijn dan kun je - na het betalen van het loon voor het gevecht - het gevecht starten. De gevechtsprijs is afhankelijk van het level van je vechtmonsters.

Als eerste moeten de gevechtsmonster door de verdediging van de vijand. Het meest ideale is om de tegenstander uit te schakelen en om het gevecht succesvol te kunnen afsluiten, moet je door de vijandelijke stadspoort komen.

Heb je het gevecht gewonnen, dan ontvang je roem en EP voor je vechtmonsters. Na elke veroverde stad ontvang je tevens nog een speciale schatkist.

Afbeelding
Hoe zien deze speciale schatkisten er uit?
Na elke veroverde stad ontvang je een speciale schatkist waarbij je 3 kaarten ontvangt. De kaarten kunnen kunnen bestaan uit:
 • Goud of ervaring
 • Een uitrusting of een wapen
 • Een val of een betovering

Hoe "sterker" je tegenstander is, hoe beter de inhoud van de kist zal zijn. De speciale kisten kunnen ook met Kristallen gekocht worden.

Om het succes van de gevechten te verhogen, kun je:

 • Je vechtmonsters een uitrusting en/of een wapen geven
 • Vallen voor je tegenstander leggen
 • Je eigen vechtmonsters betoveren.

Een uitrusting of wapen kun je geven als je op het vechtmonster klikt.

Afbeelding

Je krijgt een overzicht van het vechtmonster te zien met de actuele stand van zaken. Aan de rechterzijde zie je een schildje en hier kun je een wapen toewijzen (klik op +), mits je die natuurlijk hebt. Bij het harnas kun je een monster een uitrusting geven. Wapens en uitrustingen worden door de trollen gemaakt.

Wat doen vallen?
Voor elk gevecht kan je maximaal 2 vallen op het veld plaatsen. Zodra een tegenstander op de val loopt bevriest zijn beweging en start het effect van de val. Bijvoorbeeld: De stekelval level 1 verlaagt permanent de beweging van de tegenstander met 1. Let op: Een bewegingsverlaging van de tegenstander tot 0 is niet mogelijk!

Hoe kom ik aan vallen?
Vallen kunnen door de goblins gemaakt worden en hiervoor heeft de goblin een knutselhoek nodig. Je kunt de vallen ook via de schatkisten ontvangen.

Welke vallen zijn er?

Afbeelding


Hoe kan ik een betovering geven en hoe werkt het?
Voor elk gevecht kun je over maximaal 2 van je vechtmonsters een betovering uitspreken. De waardes van je vechtmonsters worden hierdoor verhoogd. Bijvoorbeeld; Verwonden level 1 verhoogt de kans met 5% dat het vechtmonster de tegenstander een kritieke treffer geeft. Betoveringen kunnen door de zwarte magiër gemaakt worden.

Welke betoveringen zijn er?

Afbeelding


Wapen / uitrustingen
Je kunt jouw vechtmonsters een wapen of uitrusting geven waardoor ze extra bescherming en sterkte geven. Zowel de wapens als de uitrustingen worden door de trollen gemaakt in de smederij.

Ik wil een gevecht starten, maar mijn monsters zijn allemaal gewond. Wat nu?
Je hebt meerdere mogelijkheden:

 • Wachten - na de getoonde helingstijd kun je de monsters weer inzetten
 • Helen - Klik hiervoor op het monster en vervolgens op de gele "genezen" knop. Je kunt het monster dan voor Kristallen genezen of (later in het spel) met helingsdrankjes.
 • Helen in het gevechtoverzicht: Klik op het monster en betaal de getoonde kristallen, daarna is het monster geheeld.

Hoe krijg ik trofeeën voor mijn trainingsruimte?
Na elke veroverde hoofdstad ontvang je een leuke trofee, die je in de trainingsruimte kunt plaatsen. Het ligt aan de hoofdstad hoeveel roem en beloning je ontvangt.

Maddox
Berichten: 10740
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:19

Re: [FAQ]Gevechten en Vechtmonsters

Berichtdoor Maddox » vr 16. jan 2015, 23:11

Afbeelding


 • Ruimte: De hoeveelheid ruimte het monster nodig heeft in de trainingsruimte
 • Aangenomen: De hoeveelheid vechtmonsters van hetzelfde soort die je hebt aangenomen in je Dungeon
 • Leven: De hoeveelheid leven een monster heeft.
 • Schade: De hoeveelheid schade een monster kan aanbrengen bij de tegenstander
 • Beweging: De hoeveelheid tegels het monster zich voortbeweegt, totdat die bij de vijand of muur uitkomt
 • Reikwijdte: De afstand dat een monster kan aanvallen
 • Initiatief: Wil hij snel vechten of liever langzaam? Hoog initiatief betekend een sneller nummer om aan te vallen.
 • Gave: Welke gave een monster heeft.

Naarmate een vechtmonster stijgt in level veranderd de hoeveelheid leven, schade en initiatief. In bovenstaand schema zijn de aankoopprijzen opgenomen van level 1 monsters. Hogere level monsters zijn duurder in aankoop maar ook duurder in weekloon. Alle vechtmonsters zijn maar eenmalig aan te schaffen.

Maddox
Berichten: 10740
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:19

Re: [FAQ]Gevechten en Vechtmonsters

Berichtdoor Maddox » vr 16. jan 2015, 23:15

Afbeelding
Vecht kobold (15)

De vecht Kobold is taai en maakt weinig schade. Breekt hij door de vijandelijke linie dan maakt hij dubbele schade aan de stadsmuur. Vecht kobolds kunnen de tegenstanders op hun eigen baan en de aangrenzende baan aanvallen. Om een vecht kobold voor het gevecht voor te bereiden kun je hem wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden.

Vereiste vloertegels:: 6 Vloertegels in de trainingsruimte.


Afbeelding
Vecht Goblin (15)

De vecht Goblin is een uitstekende vechter maar hij bereikt niet bijzonder veel. Hij kan de aanliggende banen vrijmaken voor de kobold, zodat zij vrije baan hebben. De vecht goblin valt eerst de tegenstander op de aangrenzende baan aan en dan pas zijn eigen tegenstander.

Om een vecht gobin voor het gevecht voor te bereiden kun je hem wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden.

Vereiste vloertegels:: 6 Vloertegels in de trainingsruimteAfbeelding
Vecht Trol (22)

De vecht trol haalt goed uit en maakt redelijk veel schade maar hij is lui en vecht alleen tegen de vijanden op zijn eigen pad.

Om een vecht trol voor het gevecht voor te bereiden kun je hem wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden.

Vereiste vloertegels: 6 vloertegels in de trainingsruimte
Afbeelding
Vecht Voodoo (35)

De vecht voodoo veroorzaakt redelijk schade, hij heeft een bijzondere goede reikwijdte maar hij is niet bijzonder snel. De vecht voodoo bereikt hier niet veel mee maar hij kan iets wat andere vechtmonsters niet kunnen en wat hem uniek maakt; hij kan zijn kameraden tussendoor iets genezen.

Om een vecht voodoo voor het gevecht voor te bereiden kun je hem wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden.

Vereiste vloertegels: 18 vloertegels in de trainingsruimte

Maddox
Berichten: 10740
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:19

Re: [FAQ]Gevechten en Vechtmonsters

Berichtdoor Maddox » vr 16. jan 2015, 23:44

Afbeelding
Vecht magiër (45)

De vecht magiër is een meester van de geheimzinnigheid en hij maakt veel schade op afstand. Hij verhoogt de kans op een kritische treffer bij de tegenstanders op een naastliggende baan met 10%.

Vereiste vloertegels: 6 Vloertegels in de trainingsruimte.


Afbeelding
Vecht Vampier (60)

De vecht Vampier heeft de kans om vijandelijke aanvallen te blokkeren met 20% kans op 0 schade. Door zijn snelheid kan hij monsters op de aangrenzende baan op afstand houden.

Vereiste vloertegels: 6 vloerdelen in de trainingsruimte.
Afbeelding
Vecht Succubus (90)

De vecht succubus brengt een bescheiden schade toe maar wel op afstand. Zij verwart de tegenstander en ze neemt, zo lang zij leeft, hun gave af. Hierdoor kan de tegenstander niet aanvallen. Als ze het gevecht iet overleeft, dan kan de tegenstander op haar baan pas weer overgaan op aanvallen.

Vereiste vloertegels: 6 vloertegels in de trainingsruimte
Vorstheks (15)


De vorstheks grijpt de tegenstander van afstand en ze neemt hun vaardigheden van de tegenstander op haar baan af. Om een vorstheks voor het gevecht voor te bereiden kun je haar wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden. Als je een vorstheks weg stuurt is zij voor altijd verdwenen.

Vereiste vloertegels: 12 Vloertegel in de trainingsruimte.

Maddox
Berichten: 10740
Lid geworden op: di 31. mei 2011, 19:19

[FAQ]Speciale Vechtmonsters

Berichtdoor Maddox » ma 23. feb 2015, 19:08

Afbeelding
Afbeelding
Vecht zombie (15)

De vecht zombie is een explosief monster die hogere schade aan meerdere tegenstanders toebrengt. Bij het verliezen van zijn strijd richt de vecht zombie schade aan de tegenstander op de naastliggende velden. Om een vecht zombie voor het gevecht voor te bereiden kun je hem wapens en een uitrusting geven. De trol produceert deze in de smederij. De wapens en uitrustingen kunnen ook als een beloning gewonnen worden. Als je een zombie weg stuurt is hij voor altijd verdwenen.

Vereiste vloertegels: 1 Vloertegel in de trainingsruimte.